A password will be e-mailed to you.

İki caz sanatçısı Ali Perret ve Ricky Ford caz orkestraları, 1 Kasım’da “Big Band” formatında bir araya gelerek, Cemal Reşit Rey Salonu’nda Türkiye’de bir ilke imza atacak.

Caz dünyasının dev isimleri Ali Perret ve Ricky Ford yönetiminde aynı sahneyi paylaşacak iki ayrı caz orkestrası, Ali Perret ve Ricky Ford’un bu konser için özel olarak bestelediği eserleri ilk kez seslendirecek. Müzikseverler, orkestra şefleri,  Türkiye’nin en önemli kompozitör, piyanist ve eğitmenlerinden caz sanatçısı Ali Perret ile Duke Ellington ve Charles Mingus ile uzun yıllar birlikte çalan saksafon sanatçısı ve kompozitör Ricky Ford’un özgün ve çağdaş besteleriyle dolu bu muhteşem gecede iki caz orkestrasının müzikal düellosuna tanık olacak.

Cazın büyüleyici dünyasında, Anadolu’nun köklü “âşık atışması” geleneğindeki gibi, iki caz orkestrasının atışması da eski bir gelenektir.  İki efsanevi caz sanatçısının orkestralarından oluşan iki ayrı “Big Band”, sahnede benzersiz bir etkileşim ve müzikal atışma sunacak. Bu özel gecede Ali Perret orkestrasında Türkiye’nin önde gelen müzisyenleri ile Ricky Ford’un orkestrasında New York, Londra, Paris’ten gelen müzisyenleri buluşarak eşsiz ritimleriyle sahneyi ateşe verecek. Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek bu kaçırılmayacak konserle müzikseverleri cazın etkileyici dünyasına davet ediyor!

Daha fazla yazı yok
2024-10-19 23:45:51