A password will be e-mailed to you.

Didem Yazıcı ve Peter Sit’ten “Yaşam, Ölüm, Aşk ve Adalet” üzerine

Didem Yazıcı ve Peter Sit küratörlüğündeki “Yaşam, Ölüm, Aşk ve Adalet” sergisi Slovakya’nın Bratislava kentindeki tranzit.sk’da gerçekleşiyor. Amel Alzakout & Khaled Abdulwahed, Babi Badalov, Savaş Boyraz, Harun Farocki, Forensic Architecture, Ladislava Gažiová, Jasper Kettner & İbrahim Arslan, Denis Kozerawski, Anike Joyce Sadiq, Hale Tenger, Rojda Tuğrul ve István Zsíros çalışmalarıyla sergide yer alıyorlar.

Dünyanın her yerinde, sosyal, ekolojik veya politik adaletsizliği deneyimleyen insanlar, yaşamı, ölümü, sevgiyi ve adaleti günlük varoluşlarının hayati bir parçası olarak düşünürler. Ormanda, evde, işyerinde, denizde, tren istasyonunda, caddede, mülteci kampında, savaş bölgesinde veya hapishanede birçok farklı yerde adaletsizlikler meydana gelir; kelimeler, (hareketli) görüntüler ve sesler olmak üzere pek çok biçimde ifade edilirler. Bu tür tanıklıklar yüzyıllardır değişim ve isyan için bir alan yaratıyor.  Son yıllarda çelişkiler ve küresel eşitsizlikler, dünyadaki herkesin küresel bir salgına hazırlıksız yakalanmasıyla daha da netleşti. Bunun gibi öngörülemeyen bir belirsizlik durumunda, biz insanlar, kim olduğumuza ve nerede olduğumuza bakılmaksızın, kendimizi “Yaşam, Ölüm, Aşk ve Adalet” hakkında her zamankinden daha fazla düşünürken bulduk. Bu sergi de adını içindeki Hale Tenger’in “Yaşam, Ölüm, Aşk ve Adalet” (2018) adlı şiirsel ses yerleştirmesinden alıyor.

Yaşam, ölüm, aşk ve adalet duygusu her yerde vardır: doğada, sınırların ötesinde ve hatta savaşta ve (özellikle) tüm mücadele biçimleri içinde. Sergide yer alan sanatçılar da bu hayati kavramları kendi mücadelelerinde, müttefiklerin, dostların ve diğer herkesin mücadelelerinde inceliyor. Filmsel deneme, portre fotoğraf serisi, toplu yazılmış kitap, belgeleme veya şiirsel ses alıştırması gibi tüm çalışmalar kişisel hikayelere, tanıklıklara, araştırma ve araştırma projelerine dayanıyor.

 

İLGİLİ HABERLER

Tüm zamanların en feminist işleri

Barışa Pencere Aç: Güncel sanat güncel savaşa karşı

Daha fazla yazı yok
2024-11-24 04:53:09