A password will be e-mailed to you.

Yaratıcı yeni kuşakların oluşması için uygun iklim yaratmak amacıyla beşinci kez gerçekleşen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali, 19 Nisan–23 Mayıs 2018 tarihleri arasında “Şimdi ve Burada!“ konseptiyle düzenleniyor. Bienal kapsamında 7 bin öğrencinin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya, video, müzik ve dans performansı izleyici ile buluşuyor. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle bienalde 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek.

PALETDERPalet Kültür ve Sanat ve Eğitim Derneği tarafından hayata geçirilen İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali‘nin 5‘incisi Beşiktaş Belediyesi ev sahipliğinde ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi desteği ile; MKM Beşiktaş Çağdaş Akatlar, Şişhane Metro İstasyonu, Şehir Hatları vapurları ve Ortaköy Meydanı‘nda kurulan sahnede gerçekleşiyor. Bienal, İstanbul‘un yanı sıra Gaziantep, Erzincan, Hatay ve Urfa başta olmak üzere Anadolu‘dan okulların ve dünyanın 10 ülkesinden çocuk ve sanatçıların katılımıyla yapılıyor. Bienal‘de 4–18 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin ürettiği yaratıcı sanatsal projeler kamusal mekanlarda  izleyiciyle buluşuyor.

60 bin ziyaretçi bekleniyor

Bienal kapsamında İstanbul, İzmir, Samsun, Erzincan, Gaziantep, Urfa, Hatay ve Türkiye‘nin 48 ilinden ve Almanya, İtalya, İspanya ve Hollanda gibi 10 ülkeden çocukların ve gençlerin etkinliklere katılması sağlandı. Bu yılki Bienal‘de 1200 okuldan başvuru gelirken, bu okulların 480’ine yer verilebildi. Yaklaşık 7 bin resmi ve özel ilk ve ortaöğretim öğrencisinin projesine  yer verilirken,  Kızılay, ASAM ve STK işbirlikleri ile başta Suriyeli sığınmacılar, engelliler ve dezavantajlı çocukların da bienalde temsil edilmesi sağlandı. Bu yıl 60 bin ziyaretçinin bienalde yer alan sergi ve etkinlikleri izlemesi bekleniyor.

7 bin öğrenciden sanat çalışması, 60 konser, 80 atölye çalışması

Bienal‘in etkinlikleri arasında ana sergi, atölye çalışmaları, vapurda müzik, maker space, müzik ve beden performansları, edebiyatçı buluşmaları, sanatçı karşılaşmaları, rehberli turlar, öğretmen eğitimleri, konferans, panel ve söyleşiler gibi sözlü etkinlikler yer alıyor. Bienalin ana mekanı olan Beşiktaş Çağdaş MKM’de ana sergi, atölyeler ve etkinlikler gerçekleştirilecek. Bienal kapsamında öğrencilerin resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, yeni medya ve video çalışması sergilenecek, sivil toplum kuruluşları, sanatçılar, gönüllüler ve sponsorların desteğiyle 80 atölye çalışması yapılacak, 200 rehberli tur, 20 söyleşi, 60 konser, dinleti ve performans gerçekleştirilecek. Bienal sırasında yurtdışından konuk edilen birçok uzman, öğretmenler ve gençlerle atölye çalışmaları yapacak, projeler gerçekleştirecek.

Bienal Küratörleri adına konuşan Leyla Sakpınar; dünyada ve Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren bienal, sanat eğitiminin kalitesinin artırılması, İstanbul nüfusunun yüzde 20‘sini oluşturan 3 milyon öğrencinin güncel sanat uygulamalarının içinde yer alması, dezavantajlı grupların sanat çalışması yapması, çocuk ve gençlerin ürettiği özgün sanat çalışmalarının kamusal alanlarda toplumla paylaşılması ve öğretmenlerin mesleki becerilerinin artırılmasını hedefliyor. Bienal Direktörü Gazi Selçuk; Leyla SakpınarKader AkçayFırat BingölÖzgür Yener ve Levent Güler’in küratörlüğünü gerçekleştirdiği bienalin bu seneki konseptini “Şimdi ve Burada” olarak belirlediklerini ifade ediyor.

 

Daha fazla yazı yok
2024-11-22 02:30:09