Müzik yazarımız, yılın ilk eleştirisini Girls grubunun solisti Christopher Owens’ın solo albümü Lysandre için yazdı.
Hector Berlioz Symphonie Fantastique’te (Fantastik Senfoni) zamanın ünlü ingiliz aktörlerinden Harriet Smithson’a olan karşılıksız aşkından esinlendiği trajik bir hikaye anlatır. Senfoninin ilk performansı öncesi dinleyicilere dağıttığı programda, besteci senfoninin ilk bölümünü şöyle betimler:
“Bu senfoninin temasında son derece hassas ve canlı bir hayalgücüne sahip bir genç sanatçının bir kadınla tanışmasını ve ona umutsuzca aşık olmasını temel aldım. Genç sanatçının aşık olduğu bu kadının imajını, onun zarif ve soylu karakterini temsil eden bir müzik pasajı ile temsil ettim. Bir idefiks haline gelen bu imaj, senfoni boyunca genç sanatçının yakasını bırakmaz.”
Gerçekten de 40 mezurdan oluşan bu idefiks tema, Fantastik Senfoni’nin her bölümünde, farklı şekillerde ve aranjmanlarda karşımıza çıkar: genç aşığın gittiği bir balodaki neşeli ortamın içinde, kırsal bir bölgede gezerken iki çobanın lirik diyaloglarında, genç adamın intihar teşebbüsünün ardından gördüğü kabusta, giyotin altına girerken ve son olarak bir cadı ayininde.
Girls grubunun solisti Christopher Owens’ın solo albümü Lysandre, her ne kadar Berlioz’un romantik karakteri kadar trajik bir hikaye anlatmasa da, benzer bir idefiks tema üzerine yazığı 11 şarkıdan oluşuyor. Albüm bizi açılıştaki Lysandre’s Theme’de bu basit La minör – E minör – Fa Majör – Do Majör progresiyonundaki temayla tanıştırdıktan sonra Here We Go ve New York City’de yüksek tempolu bir havaya sokarken ara ara idefiks melodiyi de hatırlatmaktan geri kalmıyor. Ardından gelen ve albümün en özgün parçası olan A Broken Heart biraz Elton John tınıları taşıyan ve eklektik enstrümansyonu ile dikkat çekiyor.
Owens, Riviera Rock adındaki, Lysandre temasını saksofon ve piyanoyla işleyen enstrümental interlüdün ardından Love is in The Ear of The Listener’da grubu ile turnedeki deneyimlerini anlatıyor. Müzisyenin hassas ve kırılgan sesi ile eşlik ettiği albüme adını veren Lysandre nostaljik bir düzenleme ve California surf-rock melodileriyle albümün yumuşak ama alttan alta hüzünlü atmosferini devam ettiriyor. Simon & Grafunkel havasındaki kapanış şarkısı Part of Me’de de sadece akor progresiyonu ile olsa da yer alan idefiks tema, bütün albümü bileştirici bir unsur haline geliyor.
Lysandre, Girls’ün kendi soundundan bir hayli uzak; ancak kolay anlaşılır melodileri ve Owens’ın usta vokalleri ve aranjmanları sayesinde oldukça sağlam bir pop albümü olmuş. Öne çıkan şarkılar: A Broken Heart, Lysandre.