A password will be e-mailed to you.

Yazıhane projesi,  yeni ve gelecek vadeden sanat yazarlarını 20 Eylül 2020 tarihine kadar açık çağrıya başvurmaya davet ediyor. Sanat yazarlarını bir araya getirmek ve desteklemek amacıyla gerçekleşecek olan proje bir seneye yayılan programı ile yazarları hem yazım konusunda teşvik etmek hem de Ayşegül Sönmez, Fırat Arapoğlu ve Rahmi Öğdül’ün jüriliği ve mentorluğu altında geri bildirim almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Duygu Barlas direktörlüğünde gerçekleşecek bir sene süreli projenin bir bölümü Türkiye’den sanat yazarları ile Hollandalı sanatçı ve kurumları bir araya getirerek Türkiye ve Hollanda arasındaki kültürel bağları kuvvetlendirmek amacı güdüyor. Proje Hollanda Başkonsolosluğu ve Narmanlı Sanat sponsorluğunda, AICA Hollanda desteğiyle gerçekleşiyor.

Sanatatak Genel Yayın Yönetmeni Ayşegül Sönmez, akademisyen sanat tarihçisi, eleştirmen Fırat Arapoğlu ve akademisyen, sanat yazarı Rahmi Öğdül’ün jüriliğini ve mentorluğunu üstlendiği proje bağlamında açık çağrı üzerinden değerlendirilecek ve Türkiye genelinden seçilecek 6 yazar ile çalışılacak. Sürecin sonunda 30 adet yazı ile final projesi olarak istenen profesyonel fotoğrafçı eşliğinde gerçekleşecek 6 adet röportaj yazısı çıkacak.  Her yazar iki ayda bir yazacak, sitede her ay 3 yazı yayımlanacak. Sürecin sonunda her yazarın 5 yazı ile 1 röportajı olacak, yazarlara kendi aralarında eş-editörlük önerilecek. Yazılar ve röportajlar www.narmanlisanat.com sitesinin bir parçası olan yazıhane’de yayımlanacak. Her yazar bir veya iki yazısını  Hollandalı bir sanatçı veya kurum üzerine yazacak, bu yazılar ingilizceye çevrilecek.

Yazı başına belirlenen telif ücreti ödenecek, yazarlar Narmanlı Sanat atölyelerine katılım sağlayacak, Ayşegül Sönmez, Fırat Arapoğlu ve Rahmi Öğdül ile çevrimiçi kanallar üzerinden grup buluşmaları yapacak ve revize alacaklardır. Her sanat yazarının İngilizceye çevrilecek yazıları AICA Hollanda tarafından revize edilecek.

Yarışmanın başvuru şartları

Yarışmaya katılabilmek için iki Türkçe örnek yazı (Word dosyası formatında) isteniyor ve yazılardan birinin daha önce yayımlanmamış olması gerekiyor. Yazılardan biri istenirse röportaj temelli makale de olabiliyor. Bunun yanında katılımcılardan sanat tarihinde hangi dönem, malzeme ve temalara ilgi duyduğunu belirten en fazla 300 kelimelik bir paragraf (Word dosyası formatında) ve özgeçmiş de bekleniyor. Başvurular info@narmanlisanat.com email adresine “Yazıhane Başvuru” konu başlığıyla iletilebiliyor.

Başvuru süresi 31 Ağustos – 20 Eylül arasında, son başvuru tarihi ise 20 Eylül Pazar. 1 Ekim 2020’de jüri açıklamasının gerçekleşmesi, 5 Ekim 2020’de de projenin başlaması planlanıyor.

Covid-19 sebebiyle planlanan buluşmalar ve toplantılar çevrimiçi olarak, iş çıkışı saatlerinde veya hafta sonu olacak şekilde gerçekleşecek.

 

İLGİLİ HABERLER

Altın Portakal Sinema Okulu için başvuru zamanı!

Zamanlama Açısından Çok Manidar

Daha fazla yazı yok
2024-11-21 21:25:07