A password will be e-mailed to you.

Bu haftaki tavsiyemiz bir söyleşi kitabı. Asu Maro’nun yaptığı uzun söyleşide Tuğrul Eryılmaz, 68 kuşağı bir gazetecinin gözünden bu işin nasıl yapılması gerektiğini anlatıyor. TRT, Nokta ve Radikal İki’deki kariyeri boyunca yaşadıklarını ve tanıklıklarını paylaşıyor.

Memleket gazeteciliğinin önde gelen isimlerinden Tuğrul Eryılmaz sıkı bir 68’li: O “isyan günleri”nin coşkusunu hep içinde duymuş, Mülkiye günlerinde Hüseyin Cevahir’den Mahir Çayan’a Deniz Gezmiş’e dönemin gençliğinin sahip olduğu “daha iyi bir dünya yaratma” hayalini hiçbir zaman yitirmemiş bir 68’li. Eryılmaz aynı zamanda iyi bir gazeteci.

Tuğrul Eryılmaz, Asu Maro’yla yaptığı uzun söyleşide Türkiye’de ve dünyada 68’li olmanın anlamını, o dönemki arkadaşlıklarını, tanıklıklarını, TRT’den Nokta’ya, Yeni Gündem’den Sokak’a ve Radikal İki’ye gazetecilik serüvenini, tanıdığı onlarca insanı kendine özgü renkli, sivri dilli üslubuyla anlatıyor.

“… gazeteciliğin de evrensel kuralları vardır. Ben de meslek hayatım boyunca bunlara bağlı kalmaya çalıştım. (…) En iyi bildiğim şey de gazetecinin tüm iktidarlara karşı bireylerin ve farklı toplulukların yanında olması evrensel ilkesini hiç aklımdan çıkarmadığımdır. Ana akımda çalıştığım 12 Eylül ve sonrası dönemlerde de bu ilkeyi hiç göz ardı etmedim.”

 

İLGİLİ HABERLER

Haftanın kitabı: Bıçkın ve Ağlak

Orhan Pamuk’un kitaplarını inceleyen kitaplar

Daha fazla yazı yok
2024-11-02 10:29:32