Çocuk kitapları seçkimizde bu hafta çocukların gözünden dünya, keşfeden zihinler, aptallar köyü ve Keçi Zlate, hikâye anlatan ağaçlar ve daha fazlası var.
Ama sadece çocuklar için değil!
Keçi Zlate ve Başka Öyküler – Isaac Bashevis Singer (Can Çocuk Yayınları)
Artık bir klasik haline gelmiş Vahşi Şeyler Ülkesinde’nin yazarı Maurice Sendak’ın resimlediği kitapta sıra dışı kahramanların dünyalarına birbirinden tuhaf hikâyelere tanık oluyoruz.
Aptallar köyü Çelm, Yedi İhtiyarlar ve köyün geri kalan şapşalları, iblisler, Şleimel’ler, Keçi Zlate… hepsi birbirinden ilginç tipler bu yedi halk masalının içinde yolculuk ediyorlar.
Dünya İçin Bir Şans – Ece Erdoğdu Levi (hep kitap)
Kitabın kahramanı Can etrafında gördüğü her şeyi sorgulayan, anlamlandırmaya çalışan bir çocuk, ama dışardan bakıldığında tuhaf soruların peşindeymiş gibi gözüküyor.
Aslında onun soruları tuhaf değil etrafındakilerin özellikle yetişkinlerin verdikleri cevaplar saçma.
Çocukların “yetişkin dünya”yı anlamaya çalışmaları çocuk dünyasının en gizemli taraflarından biri değil midir? Dünya İçin Bir Şans işte o dünyanın en kuytu köşelerini gün yüzüne çıkarmak istiyor.
Can başka bir dünyanın peşinde, bakalım aradığını bulabilecek mi?
Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı – Rocio Bonilla (Günışığı Kitaplığı)
“Farkında olmadan başka bir kitap daha aldı… sonra bir tane daha… ve başka bir tane daha…”
En büyük hayali uçmak olan bir çocuk doğum gününde kitap okumayı keşfederse başına neler gelir?
Daha önce Öpücük Ne Renktir? adlı kitabı yayımlanan Rocio Bonilla’nın Dünyanın En Yüksek Kitap Dağı siz ve çocuğunuz için keyifli bir macera olacak.
Mutlu Prens – Oscar Wılde (Aylak Adam Yayınları)
“Bir zamanlar mutlu bir prens varmış…”
Oscar Wilde’ın klasikleşmiş çocuk kitabı Mutlu Prens’in öyküleri hüzünlendirip yürek burkan cinsinden olsa da hayatın içinden göz kırpar çocuk dünyasına.
Acaba sadece çocuklara mı…
Kuytu Ormanda Neler Oluyor – Sibel Şengül (YKY)
“Yeterince uzaktan bakarsan, bütünü görürsün” üzerine yazılmış kitap çocuklara keşfetme, sorgulama ve akıl yürütmeleri için rehberlik ediyor.
Öte yandan kitap ağaçlar, bitkiler, tohumlar, böcekler, orman hakkında eğitici bilgilerle dolu.
Nil ve Tohum Toplayıcısı hiç de alışık olmadığımız bir yolculuktalar: Onlar ağaçlardan tohum toplayıp hikâye dinliyor. Her ağacın anlatacak bir hikâyesi var mıdır? Peki ya ağaçların olmadığı yerlerin hikâyesi…