A password will be e-mailed to you.

12 yıldır “Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali” adı altında düzenlenen etkinlik bundan sonra küresel bir festival olma hedefiyle Bodrum Müzik Festivali adıyla yoluna devam etme kararı aldı. 

Festivalin isim değişikliği ve 2017 programı bomontiada’da gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı. D-Marin Turgutreis’in ev sahipliğinde gerçekleşen festival şimdiye dek 108 konser aracılığıyla Türkiye’den ve yurt dışından 4 bini aşkın değerli müzisyeni on binlerce müzikseveri ağırladı.

Bodrum Müzik Festivali 2017

Yeni adıyla Bodrum’un tarihi dokusu ve doğasına yayılan Bodrum Müzik Festivali, 12-16 Ağustos 2017 tarihleri arasında konserlere, klasik müzik etrafında şekillenen sinema, çağdaş sanat, edebiyat, çocuk atölyeleri, gastronomi gibi farklı disiplinlerden deneyimlere ve klasik müzikle iç içe geçen rehberli turlara, Bodrum’un simgesel mekanlarında ev sahipliği yapacak.

Sanatsal programlama ve planlamasını Pozitif’in üstlendiği festival, beş gün boyunca Alice Sara Ott, Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Emma Shapplin, Leticia Moreno, Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Kerem Görsev Trio & Karşıyaka Oda Orkestrası, Semplice Quartet, İklim Tamkan & Senem Demircioğlu, Leszek Mozdzer, Nil Kocamangil & Agapi Triantafyllidi, İstanbul Barok Orkestrası ve Borusan Quartet gibi önemli müzisyen ve orkestraları ağırlayacak.

Ayrıca, festival kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölümü’nün de kurucusu ünlü besteci, müzikolog ve müzik teorisyeni Yalçın Tura’ya “Onur Ödülü” takdim edilecek.

İlk akşam: Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası

Bodrum Müzik Festivali 13. yılına Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası’nın (DÇSO) 12 Ağustos Cumartesi 20.30’da Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te vereceği konserle başlanacak. DÇSO, daimi şefleri Rengim Gökmen yönetiminde ilk olarak Yalçın Tura’nın Karcığar, Nikriz ve Nişâbûr makamlarından esintiler içeren Toccata’sını çalacak. Sonrasında Japon asıllı Alman piyanist Alice Sarah Ott, DÇSO eşliğinde, Çaykovski’nin ihtişamlı 1. Piyano Konçertosu’nu seslendirmek için sahnede olacak. Konserin ikinci yarısında usta oyuncu Selçuk Yöntem’in anlatıcılığında Rus Beşlerinden Mussorgsky’nin başyapıtı Bir Sergiden Tabloları yer alacak.

13 Ağustos: Emma Shapplin ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası

Fransız soprano Emma Shapplin, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’yla birlikte 13 Ağustos Pazar akşamı Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te klasik müzikseverlerle buluşacak. Shapplin, Carmine Meo (1997) ve Etterna (2002) albümlerinden şarkılarını Devlet Çoksesli Korosu’nun yedi yıllık sanat yönetmeni ve şefi Cem’i Can Deliorman şefliğindeki dünyanın en köklü orkestralarından Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde seslendirecek.

14 Ağustos: Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, Leticio Moreno ve Fazıl Say

Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, 14 Ağustos Pazartesi akşamı, 2012 Echo’da “Yükselen Yıldız” unvanını alan Leticia Moreno’ya Turkcell Sahnesi, D-Marin Turgutreis’te eşlik edecek. Çaykovski Perm Akademik Opera ve Balesi’nin müzik direktörü, opera uzmanı Rus şef Valery Platonov yönetimindeki orkestra, geceyi Mozart’ın Don Giovanni operası uvertürüyle açacak. Leticia Moreno 1762 Nicolò Gagliano yapımı kemanıyla, bestecinin “konçerto içinde saklı bir opera” olarak tabir edilen 5 No.’lu Keman Konçertosu’nu seslendirecek. Konser, Rachmaninoff’un 2 No.’lu Senfoni’siyle devam edecek.

Seksen yıllık geleneğiyle Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası, 15 Ağustos Salı 21.00’de Turkcell Sahnesi D-Marin Turgutreis’te, Alman romantik bestecisi Johannes Brahms’ın 2. No.’lu Senfonisi’ni seslendirecek. Konserin ikinci yarısında dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, Rusya Devlet Akademi Senfoni Orkestrası eşliğinde Beethoven 5 No.’lu Piyano Konçertosu’nu yorumlayacak.   

“Bir Bodrum Hikayesi”

Bir Bodrum Hikayesi’nin ilki, 14 Ağustos Pazartesi akşamı UNESCO’nun Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri olan Bodrum Mozole Anıt Müzesi’nin kazı alanında gerçekleşecek. Ödüllü seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç’un anlatımıyla yapılacak Mozole turunun ardından Borusan Quartet, binlerce yıllık kalıntılarının arasında klasik müzikseverlerle buluşacak. Bir Bodrum Hikâyesi etkinliklerinin ikinci adresi 16 Ağustos Çarşamba günü Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi olacak.

16 Ağustos: Kerem Görsev Trio ve KODA

16 Ağustos Çarşamba akşamı saat 22.00’de Bodrum Kale’de, Kerem Görsev Trio’nun yolu, Oğuzhan Kavruk yönetimindeki Türkiye’nin ilk ilçe belediyesi orkestrası Karşıyaka Oda Orkestrası (KODA) ile kesişecek.

Gün Batımı ve sabah Konserleri

Şevket Sabancı Parkı’nda sabahın ilk saatlerinde gerçekleşecek konserlerde Semplice Duo ve Nil Kocamangil izleyicilerle buluşacak. Gün Batımı Konserleri’nde ise Semplice Quartet, Leszek Możdżer, Nil Kocamangil ve Agapi Triantafyllidi, İklim Tamkan ve Senem Demircioğlu D-Marin Turgutreis Amfi Tiyatro’da olacak.

Daha fazla yazı yok
2025-01-22 08:45:28