A password will be e-mailed to you.

Yayıncılık devi Felix Dennis’in ölümünden önce tutkuyla oluşturduğu Hendrix, Yoko Ono ve Victor Moscoso gibi isimleri içeren 1960’ların ve 70’lerin saykodelik müzik posterleri koleksiyonu. 

Victor Moscoso, The Chambers Bros at the Matrix, 1967, Fotoğraf: Shapero Modern

Victor Moscoso lokal bir grafik sanatçısı topluluğu olan, San Francisco Five’ın üyesiydi. Kaleydoskopik şekilli ve yansımalı saykodelik posterler tasarlayan Moscoso’nun işleri, kendine özgün ve kolayca tanınabilirdi.

Victor Moscoso, Dance of the Five Moons – Country Joe & The Fish, 1967

Martin Sharp, Exploding Hendrix, 1968

Felix’in koleksiyonu oldukça kişisel; sadece beğendiği posterleri topluyordu. Bu sebeple Martin Sharp’ın işlerine yoğunlaşmıştı. Sharp’ın Linda Eastman’ın fotoğrafından esinlenerek çizdiği “Exploding Hendrix” 60’ların en çok hatırlanan ikonik posterleri arasında.

Martin Sharp, Live Give Love, 1967

Martin Sharp, İngiltere’nin Oz dergisinin Avustralyalı kurucularından biri ve tasarım direktörüydü. LSD almaya başladıktan sonra Sharp, dergiyi “psychedelic” bir yöne itti. Vincent Van Gogh ve Max Ernst’e hayran olan  Sharp, klasiklere değer veren bir sanatçı olmasıyla beraber daha sıra dışı baskı yöntemlerini tercih etti. Bu posterini, Michelangelo, “Adem’in Yaratılışını” yeniden tasarlayıp, kabarcıklar, kalpler, yıldızlar, gezegenler ve çiçeklerle süsleyerek, gümüş folyo kaplı kağıda bastırmıştı.

Martin Sharp, Mr Tambourine Man – Blowin’ in the Mind, 1967

“Mist Tam Urine Man” olarak sıkça yanlış okunan bu çoklu şablon tasarımı, altın folyo kağıda basılmıştı. Sharp görünüşe göre Bob Dylan konserleri ve Angkor Wat Kamboçya tapınaklarından etkilenmiş.

Tony Cox, Yoko Ono at the Saville, 1967

Stanley Mouse & Alton Kelley, Zig-Zag Man Big Brother & The Holding Company, 1966

Hapshash & the Coloured Coat, Sunday at the Saville, 1967

Jimi Hendrix’in Londra’daki ilk konserlerinden bazıları Saville tiyatrosunda gerçekleşirdi.

Hapshash & the Coloured Coat, The Who, I Can See For Miles, 1967

Hapshash & the Coloured Coat, The Who, I Can See For Miles, 1967

Kaynak: theguardian.com

Daha fazla yazı yok
2024-11-02 13:35:08