YTÜ Bileşik Sanatlar Bölümünden sanatçı adaylarının, Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinin ortak çabası ile ortaya çıkan “Z Raporu” sergisi, 11-14 Haziran tarihleri arasında YTÜ Davutpaşa yerleşkesindeki Tarihi Hamam’da yer bulacak.
Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Bileşik Sanatlar bölümünden sanatçı adaylarıyla Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinden oluşan ortalama 60 kişilik ekibin hazırladığı “Z Raporu” sergisi, YTÜ Davutpaşa yerleşkesindeki Tarihi Hamam’da görücüye çıktı. Birleşik Sanatlar ile Sanat ve Kültür Yönetimi öğrencilerinden oluşan yaklaşık 80 kişilik ekip uzaktan eğitim sürecini kolektif bir çaba ile yoğun etkileşim içerisinde geçirerek 19 online kişisel sergiye imza attı. Dört yıllık öğrenim sürecinin, dönemin, online sergi programının sonucu ise 19’u sanatçı adayı olmak üzere ortalama 60 kişinin ortak çalışmasının çıktısı olarak YTÜ Davutpaşa Kampüsü’ndeki Tarihi Hamam’da düzenlenen Z Raporu karma sergisi ile somutlaştı.
Geleceğin önizlemesi olarak Z Raporu
Wow Art Event kapsamında gerçekleştirilen 19’u online kişisel, 1’i gerçek karma olmak üzere toplam 20 sergide küratörler, görsel tasarımcılar, metin yazarları, katalog tasarımcılar, sosyal medya ve PR ekibinden oluşan bir yapı kuruldu. Her sanatçı adayı, tüm kategorilerden oluşturulan 5 kişilik bir ekip ile çalıştı.
Online sergiler, 6 Mayıs- 23 Haziran tarihleri arasında Artsteps uygulaması ve Wow Art Event’in sosyal medya hesabı üzerinden izleyici ile buluşurken, Z Raporu 11-14 Haziran tarihleri arasında YTÜ Davutpaşa Kampüsü’ndeki Tarihi Hamam’da ziyaretçileri ağırlayacak. Yağlı boya, akrilik, heykel ve karışık teknikler içeren çeşitli çalışmalara yer verilen karma sergi, Bileşik Sanatlar ve Sanat-Kültür Yönetimi bölümü öğrencileri için dönem sonu raporu olarak yansısa da aslında bir son değil, geleceğin önizlemesi olarak fütüristik bir bellek raporu anlamına gelmekte.
Z kuşağının tinsel dünyası
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden 19 sanatçı ve yaklaşık 60 sanat yöneticisi adayından oluşan Wow Art Event bünyesindeki ekip tarafından 19+1 sergi projesi ile geçmişin süregelen klasik anlayışı ve yeni çağın küresel ağ içerisindeki ortamı arasında bağlantı kuruluyor. Z kuşağının tinsel dünyasına gönderme yapan online kişisel sergilerin bir uzantısı olan ve eski ile yeni arasında köprüler kuran kollektif bir çalışmanın fiziksel gün sonu raporu olan projede, geçmiş gelecekle tanışıyor.