A password will be e-mailed to you.

İsmini Huxley‘nin 1928 tarihli romanından alan Ses Sese Karşı sergisi, sanat ve gerçeklik üzerinden medya ve ötekileştirme meselesine bakışı yansıtıyor. Romanın yayınlanışının üzerinden geçen seksen sekiz yılın sonunda bugün bile sorulmakta olan sorular, sergideki işlere öncülük ediyor.

Kitaptaki karakterler arası sanat ve gerçeklik tartışmalarının günümüzdeki ötekileştirme konusuna paralelliğinden esinlenen Ses Sese Karşı’nın küratörlüğünü Saliha Nesli Gül üstleniyor. Sergide işleri görülebilecek dört sanatçının eserlerinde medyanın yarattığı algı, ötekileştirme, sanat ve gerçeklik kavramları dikkat çekiyor. Öte yandan sanatçılar, kültürün küreselleşme sürecinde medyanın sunduğu görüntülerin geçiciliği ve kalıcılığı; doğruluğu ve gerçekliği; empati ve uzlaşmazlığının yarattığı karşıtlıkları da yansıtıyor.

ses-sese-karsi2

Kardelen Fincancı video enstalasyonu, Itır Demir performansı, Seher Uysal kağıt üzerine mürekkep serisi ve Özge Topçu tual üzerine karışık teknik çalışmasından oluşan Ses Sese Karşı, sanat inisiyatifi Space Debris Art‘ta ziyaret edilebilir. Sergide, verilerini “algılanmasını istediği gibi” şekillendiren medya sorgulanırken, sergiye paralel olarak davetli konuşmacılarla düzenlenecek söyleşi, yalın ve dolaysız bir iletişimi paylaşmak isteyen herkese açık olarak gerçekleşiyor. 17 Aralık 2016 tarihi itibarıyla açılacak sergi, 21 Ocak 2017’ye kadar görülebilir.

Daha fazla yazı yok
2024-12-22 16:23:55