A password will be e-mailed to you.

“Türkçe sözlü hafif batı müziği” tabirini ortadan kaldırarak Türkçe popu yaratan isimlerden, Sezen Aksu ile birlikte çalıştığı “Hadi Bakalım” ile 90’lar pop müzik patlamasının önünü açan Onno Tunç atölye ve panellerle İTÜ’de anılıyor.

Onno Tunç anısına 3-6 Şubat tarihleri arasında İTÜ Maçka Kampüsü (MİAM) Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmaları Merkezi‘nde müzisyenlere yönelik atölyeler ve herkese açık paneller düzenleniyor. Herkese açık ve ücretsiz olarak düzenlenecek paneller için itumiam@gmail.com adresinden rezervasyon yaptırmak yeterli.

4 Şubat – Oyun Müzikleri

İlk panel, Oyun Müzikleri (Video Games) üzerine olacak. World of Warcraft, The Emperor’s Tomb ve Indiana Jones gibi film ve oyun müziklerine imza atan, halen San Fransisco Konservatuvarı’nda öğretim üyeliği yapan besteci, yapımcı ve ses tasarımcısı Clint Bajakian, Başar Ünder, Hatice Köse, Burak Karakaş, Kutay Tinç ile dünyada ve Türkiye’de bilgisayar oyunu müzikleri hakkında konuşacak.

5 Şubat – Dijital Dünya: Müzik Sektörü Nereye Gidiyor?

İkinci panelin konusu Dijital Dünya: Müzik Sektörü Nereye Gidiyor? Bu panelde müzik sektörünün geçirdiği değişimler, yeni müzisyenleri nelerin beklediği hem müzisyen, hem de editör ve prodüktörler tarafından değerlendirilip konuşulacak. Babylon ve Pozitif’in kurucularından Ahmet Uluğ‘un moderatörlük yapacağı panelin konuşmacıları S&N Müzik Publishing Müdürü Çağdaş Kurtoğlu, aranjör Ozan Bayraşa, Ahmet Çelenk, Fuat Ergin ve Hakan Kurşun.

6 Şubat – Onno Tunç’lu Yıllar

Üçüncü ve son panelin başlığı ise Onno Tunç’lu Yıllar. Panelde, Türkçe popun 80’lerden bu yana geçirdiği yolculuğu, yolu Onno Tunç’la kesişmiş panelistler gözünden konuşulacak. Müzik yazarı Naim Dilmener‘in moderatörlüğünü üstleneceği panelin konuşmacıları müzisyen Emin Fındıkoğlu, Dağhan Baydur, Sertab Erener, Göksel ve Arto Tunçboyacıyan.

 

İLGİLİ HABERLER

MİAM Bestecilik ödülü Fati Fehmiju’nun

Naim Dilmener’le “Hafif Türkçe Pop Tarihi”

Daha fazla yazı yok
2025-01-22 04:35:11