A password will be e-mailed to you.

İnternette sanat platformları artıyor, varolanlar büyüyor ve internet üzerinden sanat satışı yıldan yıla yükseliyor.

Sanat alışverişinin sanal dünyaya taşınmaya başlamasının tek nedeni insanların gidip gelmeye üşenmesi ya da vakit kaybetme korkusu değil. Sanatseverler resim ve heykel alırken de geri iade koşullarına önem veriyor, geri iadenin kolay olduğu internet satış platformları daha çok ilgi görüyor. Üstelik alıcılar sadece birkaç galeriyle ya da bir şehirle sınırlı kalıp oradaki işler arasından seçim yapmak yerine internetten hızlıca aradıklarını bulabiliyorlar. Asla gitmedikleri şehirlerdeki eserleri bile görüp seçebiliyorlar.

Hexa’nın yaptığı araştırmaya göre, internet kullanımının artışıyla birlikte sanal resim ve heykel piyasasında gözle görülür bir büyüme söz konusu. 2025’te sadece ABD’deki sanal sanat piyasası hacminin 2.39 milyar dolara çıkacağı öngörülüyor. Bu tahminin arkasında hem doların yabancı para birimlerine karşı değer kazanması sonucu ülke dışındaki sanat pazarlarına artan talep hem de online müzayedeler, açık raporlama ve şeffaflık sayesinde alıcılarda oluşan güven ortamı yatıyor.

Leonardo da Vinci’nin “Salvator Mundi”si 450 milyon dolara alıcı bularak rekor kırmıştı.

Sanal sanat piyasasını domine eden resim segmentinin bu konumunu uzun bir süre koruyacağı tahmin ediliyor. Rekor kıran müzayedeler ve resme olan ilginin çoğalarak artması bu projeksiyonu destekliyor. En çok sanat satışı fuarlarda ya da online müzayedelerde gerçekleşiyor. Online müzayedeler, hem eserlerin zahmetsizce bir araya getirilmesini hem de çok daha fazla alıcıya ulaşmasına olanak sağlıyor.

 

İLGİLİ HABERLER

Instagram sanat fuarlarının sonunu mu getiriyor?

Kripto para ile Andy Warhol müzayedesi

Daha fazla yazı yok
2024-12-22 12:44:36