A password will be e-mailed to you.

İzmir, Karşıyaka’da gerçekleşen “edebiyat” konulu bir heykel sempozyumuna davet edilen Bahadır Çolak, söz konusu edebiyat olunca sisteme karşı tutumunu örnek aldığı Nazım Hikmet üzerine çalışmak istedi. Ortaya “Nazım Radyosu” çıktı.

Traverten ve çelikten heykel dikey bir yapı üzerine kurgulanmış, üzerinde radyoya ait bir hoparlör, merkezinde ise bir boşluk ve içinde asılı metal kalemler yer alıyor. Rüzgarın gücüyle harekete geçen kalemler devamlı olarak sesler çıkarıyor.

Bahadır Çolak, Nazım Hikmet üzerine yaptığı işle ilgili şunları söylüyor: “Çoğu zaman işlerimde iktidar ve kontrol mekanizmalarına eleştiride bulunurum. Matbaadan sonra radyo, toplumlara ulaşan en önemli iletişim kaynağı olarak bilinir, varlığı imgesel olarak her zaman bizlere bir şeyler aktaracak olan her an yeni bir şey duyabilmenin heyecanını yaşatan bellek ürünüdür. Bu heykel de benim için Nazım Hikmet‘i anlatmakta, her zaman dimdik, yazdıklarının, eleştirilerinin arkasında!”

               

 

 

Edebiyatla heykeli birleştiren “Nazım Radyosu” Karşıyaka’da Güzel Sanatlar Parkı‘nda sergileniyor. İzleyiciyle fonksiyonel olarak da iletişime geçen heykelin çevresinde insanlar şimdiden vakit geçirmeye başladı bile…

 

 

İLGİLİ HABERLER

Hissizleştiren eğlence: Kamusal Hipnoz

Bahadır Çolak, Sanatatak’ın sorularını yanıtladı

 

Daha fazla yazı yok
2024-12-22 08:06:41