Yaşamın karmaşık ve şaşırtıcı akışını çözümlemenin farklı alanların, yaklaşımların ve yöntemlerin birleşmesiyle gerçekleşebileceğine inanan Poedat Kolektifi, geniş kesimlere açılacak olan disiplinlerarası gençlik buluşması Poedat Konferansı 2018’i 21-23 Aralık’ta Columbia Üniversitesi’ne bağlı Studio-X Istanbul’da düzenliyor.
Değişik üniversitelerden ve kentlerden gelen gençleri birleştirecek olan konferans, felsefe, sosyoloji, siyaset bilimi, psikoloji, sanat tarihi, antropoloji, arkeoloji, ekoloji, ekonomi, mimarlık, tasarım, edebiyat, etimoloji, tarih yazımı gibi disiplinleri çağıran kapsamıyla özgün araştırmaların paylaşılmasını sağlayacak.
Üniversite öğrencilerini ve bağımsız araştırmacıları odağına almakla beraber herkesin davetli olduğu Poedat Konferansı 2018, sunumların dışında zamanlarda sosyal etkileşimlerin ve yüz yüze iletişimlerin serpilip gelişmesini önceleyecek. Üretim yapan ve sözü olan bağımsız topluluklarla ilişkilenecek olan konferans, İstanbul dışından gelen katılımcıların İstanbul’da yaşayan katılımcılarda konaklamasına aracılık ederek de bir konukseverlik ağı örecek.
Poedat Konferansı bildiri alanları
21-23 Aralık’ta gerçekleşecek Poedat Konferansı 2018 aşağıdaki bildiri alanları için poedat.org/poedat-konferansi-2018 adresinden başvuru almaya devam ediyor:
Ontoloji, epistemoloji ve etik: Hücrenin canlılığından insanın hareketliliğine, toplumun çeşitliliğinden evrenin bütünlüğüne
Gerçeklik sonrası çağ ve olağanüstü olaylar: Geleneksel politika, alışıldık kurumlar ve yerleşik değerler çözülürken
Psikolojide ve psikoterapide bilinç-bilinç dışı ve normallik-anormallik
Çağdaş sanatın ve bağımsız sanatçının önündeki fırsatlar ve engeller
Antropolojide ve arkeolojide kimlik tartışmaları: Özdeşlikler, geçişlilikler ve farklılıklar ile cinsiyet, ırk ve tür
İklim adaleti, ekokırımlar ve kapitalizme alternatif sürdürülebilir ekonomik sistemler
Kent-doğa ilişkisini yeniden kuran mimarlık ve tasarım örnekleri
Mültecilikten komşuluğa dil, mekân ve etkileşim
Avrupamerkezci olmayan edebiyat, etimoloji ve tarih yazımı
Yapay zekâ, sanal gerçeklik ve simülasyon