A password will be e-mailed to you.

İstanbul Kitap Fuarı bu yıl 4-12 Kasım tarihleri arasında 36. kez düzenlenecek. Dünya genelinde kitap fuarları çoğunlukla sonbaharda düzenleniyor, yayın dünyası açısından bakıldığında da “kitap sezonu” sonbaharda açılıyor.

Fuarın bu yılki teması “İyi ki Varsın Edebiyat”, onur konuğu ülke Kore ve onur yazarı Ayla Kutlu. Yurtiçinden ve yurtdışından toplam 820 yayınevinin katılımıyla gerçekleşecek fuarda 300’e yakın etkinlik, söyleşi, panel yer alacak.

Fuarda Neler Var?

İstanbul Kitap Fuarı 18 uluslararası yazar ve konuğu ağırlayacak. Fidel Castro’nun son günlerine kadar yanında olan yazar Fabián Escalante Font ve gazeteci-yazar eşi Teresita Candia Ferreyra (Küba), Kolombiya’nın önemli yazarlarından Carlos Granes, çocuk kitapları yazarı Margriet Ruurs (Hollanda), Dmitry Glukhovsky (Rusya) konuk yazarlar arasında.

Türkiye Yayıncılar Birliği, Prix Voltaire üzerine bir panel düzenleyecek. Uluslararası Yayıncılar Birliği(IPA) tarafından verilen ödüle bu yıl Evrensel Basım Yayın ve Cumhuriyet Kitapları adına Turhan Günay layık görülmüştü. Panelde ise Voltaire Ödülü’nün amacı, Türkiye ve dünya ölçeğinde yayınlama özgürlüğü sorunları tartışılacak. Hatırlanacağı üzere geçen yılki kitap fuarına henüz tutukluluğu devam eden Turhan Günay ile diğer gazeteci ve yazarlar için tutulan imza nöbetleri ve protestolar damgasını vurmuştu.

Bu yıl ise tutukluluğu devam eden Selahattin Demirtaş’ın Seher isimli kitabını aralarında Murat Uyurkulak, Müge İplikçi, Necmiye Alpay, Gaye Boralıoğlu, Oya Baydar gibi isimlerin bulunduğu şair ve yazarlar imzalayacak.

Öte yandan Ekim Devrimi’nin 100. yılı olması sebebiyle düzenlenen panel ve söyleşiler de fuarda yer alacak. Etkinlikleri İstanbul Kitap Fuarı internet sitesinden takip edebilirsiniz.

İstanbul Kitap Fuarı, kitap alışverişi ve yazarlarla tanışma imkânlarının yanı sıra gerek kitap, edebiyat ve yayın dünyasıyla gerekse farklı alanlarda birçok sosyalleşmenin yaşanabileceği bir alan olarak görülebilir.

Daha fazla yazı yok
2024-11-24 06:17:25