Teoman Kumbaracıbaşı yarın akşam Cihangir Akademi’de bir nefesçik söylüyor. Konserleri 16 Aralık’ta Tiyatroevi Kadıköy’de, 18 Aralık’ta Küçükçiftlik Parkı’nda, 24 Aralık’ta ise Antakya’da devam ediyor.
Müzik çalışmalarına Acaipademler grubuyla devam Teoman Kumbaracıbaşı, 9 Aralık’ta solo çalıp söylediği bir konser dizisine başladı. “Teoman Kumbaracıbaşı Çalıyor, Söylüyor” yarın akşam 20:00’de Sıraselviler’deki Cihangir Akademi konseriyle devam ediyor. Sözlerini Kaygusuz Abdal, Karacaoğlan, Pir Sultan, Puşkin, Paul Celan, Jacques Prevert, Zahrad, Octavio Paz ve Ahmed Hamdi Tanpınar’ın dizelerinden alan bestelerini seslendirecek olan Kumbaracıbaşı, 16 Aralık’ta Tiyatroevi Kadıköy’de, 18 Aralık’ta Maçka Küçükçiftlik Parkı’nda, 24 Aralık’ta ise Antakya’da konserler verecek.
Kendi deyişiyle iyi okullarda okuyup hiçbirini bitirmeyen, evden kaçıp oyuncu olan, oyunculukta önemli bir başarıya erişen Kumbaracıbaşı 2000’li yılların ikinci yarısında müziğe başladı. Uğur Yücel’in “Yazı Tura” adlı filmindeki rolüyle tanınan Kumbaracıbaşı, arthouse filmlerle oyunculuğa devam etmenin yanı sıra televizyon dizileri ve “Eyvah Eyvah 3”teki rolüyle geniş kitlelere ulaştı. 38 yaşında elektrogitar çalmaya başlayan ünlü oyuncu, Acaipademler adlı grubu kurdu. “Marshall Planı” ve “Budala” adlı iki albümde, geniş bir yelpazeden şairlerin dizeleri üzerine besteleriyle dikkat çeken Acaipademler müzik aleminde farklı bir yer edindi. Üçüncü albümün hazırlığını sürdüren topluluğun yanı sıra Kumbaracıbaşı ilk solo albümü “Zamanın Gözü”nü kaydetti.
“Bahar mutlaka gelecek, ama bir şeyler yaparsak gelecek”
Kumbaracıbaşı müzik yapma nedenini resmi biyografisinde şöyle anlatıyor: “Sözün önemini yitirmiş gibi göründüğü, belleğimizin Madımaklarda yakıldığı bu çağda, topraklarımızın derinliklerinden gelen sözleri yeniden yorumluyorum. Sadece toprağımızın değil, evrensel olanı zikreden ve gücümün yettiği, ulaşabildiğim, anlayabildiğim ya da anlamak için bestelediğim tüm büyük şairlerden bir gökyüzü oluşturmak için var gücümle çalışıyorum. Bahar mutlaka gelecek, ama bir şeyler yaparsak gelecek. Bunca özen ve emek, hakikat için. Güzelde hakikat varsa onu arayan, hakikatin güzelini oluşturmak için müzik ve kıymetli sözler. Belleği canlı tutmak, geçmişe bakmak, geleceğe bir Hansel Gretel taşı bırakmak için müzik.”
Yarın akşamki konser çağrısında “Hepimiz şiir diliyle konuşsak, sorunlarımızın bir kısmını bertaraf etmiş olacağız,” diyor. Şiir diliyle konuşmak, Pir Sultan Abdal’ın “Bir nefesçik söyleyeyim / Dinlemezen neyleyeyim” dizelerine Teoman Kumbaracıbaşı yorumuyla kulak vermek isteyenler, bu akşam Cihangir Akademi’de buluşuyor.