A password will be e-mailed to you.

Tıp ve teknolojideki gelişimler hem de insanların kendilerine bakması sayesinde insan ömrü uzadı. Uzayan yaşam süresi sağlıklı bir bedenle sağlansa da bunu kaliteli bir biçimde geçirmek için sağlıklı bir zihne ihtiyacımız var. Bu alana yönelik birçok araştırma ve geliştirme çalışması hali hazırda sürüyor. Ancak bunama hastalıkları hâlâ yaşlıların en zor ve en çok mücadele ettiği sorunların başında geliyor. Laurence Aëgerter’in hazırladığı “Photographic Treatment” (Fotografik Tedavi) adlı kitap birbirinden alakasız gözükmesine rağmen sürpriz bir biçimde benzerlik gösteren görselleri yan yana getiriyor. Görseller arasında bağlantı kurmaya çalışan hastalar da bu sayede zihinsel aktivitelerini geliştiriyor.

Kitapta oyun parkı kaydırağı ile benzer kıvrıma sahip flamingo boynu, bir lemur kafası ile Van Gogh’un Ayçiçekleri tablosu, çocuklar ve yapraklar ve ekmek somonlarıyla sütunlara giydirilmiş heykeller gibi yan yana ikili görseller yer alıyor. Dewi Lewis tarafından basılan Photographic Treatment, her biri otuzar görsel içeren 5 ince kitapçıktan oluşuyor. Yazar Aëgerter altyazının bulunmadığı bu görsellerin çoğunu internetten kar amacı gütmeyen ve telif hakları olmayan görseller arayarak bir araya getirmiş, tam aradığı gibi olmayan görseller yerine ise kendi fotoğraf çekmiş.

Ortak noktaları pozitif olmaları

Kitapta ünlü anıtlar, resimler yer aldığı gibi hayvanlar, gülen yüzler, yemekler gibi günlük hayattan sıradan kareler de görülüyor. Bütün bu görsellerdeki en büyük ortak yönse hepsinin bakanda pozitif bir algı yaratması.

İLGİLİ HABER

Sanat demansı önlüyor!

Daha fazla yazı yok
2024-12-22 11:22:00