A password will be e-mailed to you.

Ah Belinda filminin Atıf Yılmaz’ın kızı Kezban Arca Batıbeki’nin İstanbul ’74 galerisindeki son sergisi için yeniden ürettiği kısa filmde Nurgul Yeşilçay ve gazeteci yazar Yiğit Karaahmet yer alıyor.

Kezban Arca Batıbeki son sergisinde sadece “kadın”a değil “birey”e yönelik içsel ve çevresel kuşatmayı ele alıyor. “Manzarasız Bir Oda” sergisinde sanatcı izleyicilerine; bir aralıktan gizlice içeriye bakıyor duygusunu yaşatmayı amaçlıyor.

Batıbeki kendi deyişiyle "en kapsamlı sergilerimden biri" dediği solosu “Manzarasız Bir Oda”da tümüyle farklı araçlara başvurmuş. Mekana özel yerleştirmeleri, ahşap kolajların yer aldığı 5 ahşap panodan oluşan obje-resimleri ve bu panoların, eski bir teknik olan fotogravür tekniğiyle değişimlere uğramış yeniden üretimlerinin yanı sıra sergide başrollerini Nurgül Yeşilçay, Yiğit Karaahmet ve Hakan Ezer’ in oynadığı, Atıf Yılmaz’ın, 1986 yapımı “Ahh Belinda!..” filminin, 9.5 dakikalık yeni bir yorumu de yer alıyor.

Serginin en büyük sürprizi de bu film olsa gerek.

 

Sergi 10 Kasım- 15 Aralık tarihleri arasında Kemankeş caddesi Galata Şarap iskelesi sokaktaki İstanbul ’74 galerisinde görülebilir.

Daha fazla yazı yok
2024-09-22 09:22:22