A password will be e-mailed to you.

2021’den bu yana Liana Kuyumcuyan ve Murat Tülek tarafından yürütülen Bir Binada Kozmopolit Kenti Aramak projesinin bir çıktısı olan Postane: Bir Bina Arkeolojisi kitabı, 11 Eylül 2024 Çarşamba akşamı, Beyoğlu Belediyesi’nin düzenlediği Avrupa Miras Günleri kapsamında Postane’de düzenen lansman etkinliği ile yayınlandı. Etkinliğin moderasyonunu Burçin Altınsay üstlendi. Kitabın yazarları Liana Kuyumcuyan ve Murat Tülek ve Postane’nin kurucu direktörü Yaşar A. Adanalı etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Etkinliğin kaydı Postane’nin Youtube kanalından izlenebilir.

CultureCIVIC: Kültür Sanat Destek Programı desteğiyle ve Mekanda Adalet Derneği yürütücülüğünde yayınlanan Postane: Bir Bina Arkeolojisi’nın sınırlı sayıdaki birinci baskısı hızla tükendi. Önümüzdeki ay çıkacak olan ikinci baskı ile herkese erişilebilir olacağını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. İkinci baskıyı satın almak isteyenler buradaki ön satış formunu doldurabilir. Postane: Bir Bina Arkeolojisi, 1859 yılında İngiliz Postanesi olarak inşa edilen yapının bugüne dek geçirdiği tüm dönüşümleri inceleyen kapsamlı bir derleme sunuyor. Arşiv araştırmaları ve sözlü tarih çalışmalarını bir araya getirirken, binanın farklı dönemlerini farklı metodolojilerle ele alıyor.

Kitabın tasarımını Ada Tuncer üstlendi. Kapakta yer alan ikonlar binanın postane, okul, apartman, film yapım şirketi ve bugünkü Postane dönemlerini simgeliyor. Kitap, arşiv belgelerinden gazete kupürlerine, mektuplardan görüşme alıntılarına kadar zengin bir içerik yelpazesine sahip.

Kitabın önsözünü ve son bölümünü Postane’nin kurucu direktörü Yaşar A. Adanalı kaleme aldı. Kitabın editörlüğünü ise Yonca Güneş Yücel üstlendi. Postane: Bir Bina Arkeolojisi, bir binadan yola çıkarak Beyoğlu’nun tarihine bir pencere açmayı hedefliyor. 

Daha fazla yazı yok
2025-01-02 13:00:11