A password will be e-mailed to you.

Sakıp Sabancı Müzesi Gösteri Sanatları Günleri başlıyor. Sezonun başarılı oyunlarının buluştuğu, çoğulluğu kutlayan zengin ve çok sesli programıyla Müzede Sahne 2023, 17-20 Ağustos’ta seyircisiyle buluşuyor. ‘Hep Yan Yana’ sloganıyla yürütülecek programın sanat yönetmenliği, akışkan bir kimlikle performans alanında üretim ve araştırmalarını sürdüren Ayşe Draz’a emanet.

Farklı zaman-mekânlardan çekip çıkarılan tek kişilik hikayelerin sergileneceği Müzede Sahne 2023 ile insanlığın ortak hallerine işaret edilecek. Programın akşam seansında Genco Erkal ve Dostlar Tiyatrosu’ndan İmparator, Bora Akkaş’ın başrolünü üstlendiği Talimhane Tiyatro yapımı Harika Şeyler Listesi, Pınar Gürtürkün’ün başrolüyle Kadıköy Emek Tiyatrosu’ndan Herkes Kocama Benziyor ve Tiyatro Hemhal’in ses getiren oyunu N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hali sahne alacak.

İç dünyalar birbirine kenetleniyor

N’Olcak Bu Yusuf Umut’un Hali

Çağlar boyu insanın içinde dolanan arzu, coşku, hayal ve özlemleri paylaşarak çoğaltan oyunlar; korku, acı ve dertleri bölüşerek hafifletmeye niyetleniyor. Medeniyetlerin titreşimiyle renk, ses ve şekil değiştirebilen zenginlikteki insanı kucaklayan Müzede Sahne 2023 seçkisi, iç dünyaları birbirine kenetleyen tiratlarıyla, kozmosu oluşturan sonsuz mikro kozmoslara ve onları bir arada tutan ince bağlara selam yolluyor.

Atölye ve dans performansları

Programda aynı zamanda çocuk oyunu, atölye ve dans performansı gibi etkinlikler de olacak. Atlı Köşk’ün Ses Manzarası atölyesinde katılımcılar, ses tasarımcısı Dr. Oğuz Öner ile köşkün ses manzarasına kulak vermeye, manzara eşliğinde kendi ritimlerini ve seslerini ‘dokumak’ üzere mekana özgü bir ses deneyimine davet ediliyor. 18 Ağustos Cuma günü gerçekleşecek atölyede, ses algısı ve ‘akustik ekoloji’ sunumunun ardından ses meditasyonu, müze alanı ses yürüyüşü ve ses haritalama egzersizleri uygulanacak.

Atlı Köşk’ün Ses Manzarası

James Joyce’un Ulysses’indeki ‘gezen kayalar’ ve İstanbul’a atfedilen çarpışan kayalardan ilham alan Günbatımı Melodrama dans performansı ise insan temasının biçimlerini bir arada yaşamanın kültürünü araştırıyor. Baledeki promenade hareketinin motiflerinden yola çıkan performans, “her şeye rağmen bizi bir arada tutan ve ilerlememizi sağlayan kuvvet nereden geliyor?” sorusuna yanıt arıyor.

Günbatımı Melodrama

Müzede Sahne’nin 7’nci yıl programında Civan Ada, Hüma Arslaner, Meltem Erkan Atalan, Ada Berktay ve daha fazlasının imzası bulunuyor.

Programın broşürüne buradan ulaşılabilir.

Daha fazla yazı yok
2024-11-24 05:16:50