2011 yılında ilk kez birlikte bir çalışmaya imza atan ve o günden beri neredeyse her projede birlikte çalışmaya devam eden Sorgu ve Farazi’nin, 2013 yılında yayınladıkları ilk EP’den sonra uzun zamandır beklenen albümleri “Anti-Kahraman: 90 Nesli” Deadly Habits Music / Venus Music / Below System Records aracılığıyla dijital platformlar üzerinden yayınlandı. 12 şarkıdan oluşan albüm, “90 Nesli” ile artık laçkalaşan, içi boş 90’lar nostaljisinin yerine 90 neslinin hayata bakış açısını, öfkesini ve 90’ların Hiphop sound’unu vadediyor.
90 BPM süper-grubu ve stüdyosunun kurucuları arasında da yer alan Sorgu ve Farazi, grup adı altında çıkan iki albümde aktif olarak rol aldı. Her iki albümde rap kısımlarının çoğu Sorgu‘ya aitti, “Kötülük Bizim İşimiz” albümünde altyapının çoğu ve ikinci albüm olan “Şehir FM“in konsept tasarımı Farazi tarafından yapıldı. Aslında, 2015 ve 2019 yıllarında çıkan iki albüm arasında “90 Nesli” albümünün kayıtlarına başlayan ikili, “Şehir FM” albümüne yoğunlaşmak için bu projeyi geçici rafa kaldırdı. Birçok kayıt tekrar alınsa da “Anti-Kahraman: 90 Nesli” albümü, o günlerde kaydedilen “Manifesto”, “BU-gün-O-gün-değil”, “Kimse Bilmiyor” ve “Like THAT” gibi çalışmalar dolayısıyla 90 BPM stüdyosundan çıkan son albüm…90 BPM’in yanı sıra Venüs Müzik ve DRM Records’da kayıtları tamamlanan albüm, Farazi’nin bazı şarkıları yeniden aranje etmesinin ardından Kodes Kahra tarafından mix-mastering işlemlerinin yapılmasıyla tamamlandı. Albümde, 90 BPM’den tanıdığımız Da Poet ve Savai‘nin dışında Ege Çubukçu, Kamufle, Kodes Kahra ve Negatif konuk olarak yer alıyor.
Albümün sürprizi Mista Brown
Albümün sürprizi ise Sagopa Kajmer‘in önderliğinde kurulan efsanevi Kuvvetmira oluşumunun Ceza ve Sahtiyan dışındaki diğer üyesi Mista Brown. Mista Brown, albümün ikinci şarkısı olan “i$ler karı$ır“da, Silahsız Kuvvet’in (Sagopa Kajmer) 2002 yılında yayınladığı “İhtiyar Heyeti” albümünde yer alan “1 Dakika” isimli şarkısında yaptığı konuşmanın bir versiyonuyla yer alıyor.
Metropol insanını merkezine alan projede, varoluş kaygıları, beyaz yaka eleştirisi, orta direk sorunları, toplumsal dejenerasyon ve polis şiddeti gibi konulara değiniliyor. Albümün ikinci şarkısı olan “i$ler karı$ır“da bulunan, 1993 yapımı King Size Terror‘dan (Karakan) alıntı köprü belki de tüm albümü ve Türkiye’yi özetliyor: “Cehenneme Hoşgeldin”