A password will be e-mailed to you.

Aydın Doğan Vakfı tarafından bu yıl 27’ncisi verilen Aydın Doğan Ödülü’nün sahibi, depremde 7 sanatçısını kaybeden Antakya Medeniyetler Korosu oldu. 

Aydın Doğan Vakfı’nın 1996’dan bu yana her yıl kültür, sanat, edebiyat, bilim gibi farklı alanlarda, ulusal ve uluslararası platformlarda övgü kazanan kişi veya kurumları ödüllendirmek amacıyla verilen Aydın Doğan Ödülü, yurt içi ve yurt dışında verdiği 1.500’ün üzerindeki konserle Antakya Medeniyetler Korosu’na gitti.

“Dünyaya barış mesajları ulaştırarak müziğin evrenselliğini hatırlattı”

Vakıf tarafından yapılan açıklamada Antakya Medeniyetler Korosu için “ülkemizin kadim şehirlerinden Hatay’ın asırlar öncesine uzanan kültürel zenginliğini ve medeniyetler arasındaki hoşgörü yaklaşımını 2008 yılından bu yana büyük başarıyla dünyaya tanıtmış, Hatay’dan tüm dünyaya barış mesajları ulaştırmış, yurt içi ve yurt dışında verdiği 1.500’ün üzerindeki konserle müziğin evrensel bir dil olduğunu hatırlatmıştır” ifadeleri yer aldı. 6 Şubat depremlerinde 7 üyesini kaybeden koronun yeniden bir araya gelebilmek için dayanışma ruhuyla büyük çaba gösterdiğinin belirtildiği ödül açıklamasında, “Sanata ve sanatçıya büyük değer veren ve her zaman destekleyen bir kurum olarak, Antakya Medeniyetler Korosu’nun bugüne kadar göstermiş olduğu başarıyı takdir etmek ve aynı zamanda genç insanlarımıza örnek olmaları amacıyla bu yılki Aydın Doğan Ödülü’nün Yönetim Kurulumuzun kararıyla Antakya Medeniyetler Korosu’na verilmesi kararlaştırılmıştır” denildi.

Deprem yaralarını sarmaya çalışıyorlar

Antakya Medeniyetler Korosu, 7 sanatçısını 6 Şubat depremlerinde kaybetti. 200 kişilik koronun geride kalan üyeleri de depremzedelere kapılarını açan Türkiye’nin farklı illerinde yaşamaya başladı. Koronun şefi Yılmaz Özfırat ve teknik koordinatörü Bedirhan Gök, Antakya Medeniyetler Korosu’nu yeniden bir araya getirerek, Türkiye’nin medeniyetler zenginliğini yeniden dünyaya anlatmayı ve depremde hayatını kaybeden 7 sanatçının anısını müzikle yaşatmayı hedefliyor.

Koro hakkında

2008 yılında Hatay’da kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, 3 semavi dine ve 6 farklı medeniyete mensup 100 kadın-100 erkek toplamda 200 üyeden meydana geliyor. Dernek üyeleri arasındaysa imam, papaz, öğretmen, avukat, esnaf, mühendis, doktor, öğrenci ve ev hanımı gibi çeşitli meslek ve sosyal gruplardan kişiler yer alıyor. Yılmaz Özfırat’ın şefliğini yaptığı koro, ‘Barış, hoşgörü, kardeşlik ve sevgi mesajları’ vermek üzerine kuruldu.

Daha fazla yazı yok
2024-12-22 07:35:28